Ik ben dol op cartoons. Moest ik enigszins kunnen tekenen, en grappige teksten kunnen verzinnen, zou ik m’n eigen cartoons maken. Maar tot dan kan ik urenlang kijken naar cartoons van Jeroom (heerlijk droog), Eva Mouton (heerlijk herkenbaar) en nog vele andere, waar ik nu dus even niet opkom (vreselijk typisch).

Laatst ontdekte ik Sarah Andersen op Instagram. Haar tekenstijl en beschrijving van alledaagse situaties zorgden ervoor dat ik minstens een kwartier lang gebiologeerd naar haar site zat te kijken en steeds maar weer verderklikte. Geen idee wat het precies is maar ik word zo blij van dit soort dingen.

Heb ik de oven uitgedaan? Staat het strijkijzer uit? Heb ik de stijltang uit het stopcontact getrokken en staat die wel af te koelen op een veilige plaats? Heb ik de deur op slot gedaan? Vroeger twijfelde ik zelfs ook vaak of ik de kraan wel goed had toegedraaid. En eens zo’n gedachte opkomt, …

 

n

Nog geen ervaring met nummer één en twee maar nummer 4 slaat toch echt alles! Het ene moment is er nog niks aan de hand en twee seconden later vergaat de wereld even en kan je je een leven zonder pijn niet meer voorstellen.

Oew yeah, gladde benen! Niets leuker dan verse, gladde benen. Of het zouden verse, gladde benen onder een kraakvers laken moeten zijn. En dan eindeloos heen en weer bewegen, topgevoel! Wat een gemis voor de mannen onder ons!

Maar echt he! Zelfs op de meest bewolkte dagen, waar geen mens eraan denkt om zonnecrème te smeren, verbrand ik. ‘Sunkissed’ is nu echt eens een term die niet in mijn woordenboek staat.

En dan vooral ook compleet in uw gat gebeten zijn als iemand anders niet meegaat in het drama omdat ze toch al lang weten dat het vanzelf weer overgaat. Maar een beetje drama is zo leuk af en toe. Toch?

h

But he said ‘sure’.

En zoals mijn oma altijd zei: ‘Eentje is geentje!’ En oma’s kunnen het weten! Maar alé dan: “Pieter, oprecht sorry voor al die keren dat ik geen frietjes bestelde (gezond) maar dan even later onder het mom van ‘even proeven’ dan toch heel jouw bord leegroofde. Ik zal het nooit meer doen proberen om mezelf iets meer onder controle te houden (maar ik beloof niks).”

m

Misschien toch het moment om mijn koraalroze flamingo-nagellak van begin deze lente te verwijderen en eens te vervangen door een iets meer winterse variant: kerstboomgroen, veenbesrood, sneeuwvlokjeswit, rendierbruin, … (well, you get the point).

j

Waar is de tijd dat we nog sidderend en bevend uitkeken naar de millenniumovergang? Er werd gevreesd dat alle computers gingen crashen en dat de wereld ging ontploffen, niks van dat werd werkelijkheid. Alleen de tijd gaat sindsdien blijkbaar dubbel zo snel.

Veel liefs,

Liesbeth