Ik las gisteren dit artikel op de website van ‘Tales from the crib’ over hoe vroeg opstaan je leven kan veranderen (of toch bijna). Een heel interessant artikel en vooral volgende quote is me bijgebleven: “verlies een uur in de ochtend, en je zult er een hele dag op jagen”. Iedereen kent het gevoel wel van te weinig uren in een dag te hebben, je door de dag heen te haasten en dan te hopen dat het morgen anders zal zijn (zonder er actie voor te ondernemen).

Een grote frustratie hier ten huize Gingerness is dat ik vaak laat thuis ben. ’s Avonds probeer ik dan nog een beetje te werken maar dat mislukt meestal. Ik zit met een half oog naar een serie te kijken (compleet niet aan het volgen, tot grote ergernis van Gingerman) en met een half hoofd een mail te beantwoorden. Resultaat: een typsnelheid van 3 zinnen/per uur en een korzelige man. Daar word je dus ook niet ontspannen van ?. En productief is het al helemaal niet. Misschien moet ik eens stoppen met vechten tegen mijn natuurlijk ritme. Dat wil dus zeggen: ’s ochtends vroeg opstaan en productief zijn en ’s avonds echt ontspannen. Dat lukt ook een pak beter als je weet dat je de volgende morgen tijd genoeg hebt om al die mails te beantwoorden.

Hoog tijd dus om het anders aan te pakken en voor de rest van mijn leven de wekker op 5 uur te zetten, met een driedubbele salto het bed uit te komen en de wereld te verbeteren. Of we proberen het eens een aantal dagen en we zien wel wat het geeft… Met als kleine nuance dat ik het niet elke dag van plan ben maar enkel op de dagen dat ik thuis pas laat in de voormiddag moet vertrekken. En dat 5u30 ook al best een uitdaging is. Eén woord voor het slagen op succes bij mij is gematigdheid. Ik heb nogal de neiging om een beetje enorm te overdrijven met nieuwe uitdagingen en het dan een volle week uit te houden. Ze zullen me deze keer niet liggen hebben! Gematigdheid, here I come!

Ik houd jullie op de hoogte…

Veel liefs,

Liesbeth