Toen ik onlangs naar een vrijgezellenfeest ging, was één van de opdrachten dat elke aanwezige een (al dan niet vreemd) weetje over zichzelf moest opschrijven en dat de bruid in spé dan moest raden over wie het ging. Een hele leuke manier om iedereen wat beter te leren kennen én eigenlijk moest ik niet zo heel erg veel moeite doen om een aantal eigenaardigheden te verzinnen. In een mum van tijd had ik er 3 en dan 5 en dan plots 10, ik ben uiteindelijk gestopt bij 20 (en ik kon waarschijnlijk nog wel even doorgaan ?). Hier zijn ze!

1. Als ik kiwi’s eet, verschijnen er gegarandeerd zweetdruppels op mijn bovenlip. Eén kiwi gaat nog, bij meer dan twee wordt het al redelijk genant;

2. Ik heb een stekelbezenverslaving. In de zomerperiode ga ik elke week naar de markt om twee grote dozen stekelbezen (ook kruisbessen genoemd) en die zijn dan twee dagen later gewoonlijk weer op. Volgens mij is dit één van de meest ondergewaardeerde fruitsoorten;

3. In de herfst heb ik dan weer een okkernotenverslaving. Vooral de verse die je makkelijk kan pellen, zijn hier favoriet. Ik kan gerust een hele avond in de zetel okkernoten zitten pellen om ze dan in één keer naar binnen te spelen;

4. Ik moet niezen van alcohol. Niet bij elke slok, dat zou pas helemaal hilarisch zijn, maar op de meest onverwachte momenten;

5. Als ik klein was, ging ik geregeld op mijn pantoffels naar school, gewoon omdat ik mijn schoenen vergat aan te doen. Op de leeftijd van 8 jaar was ik vermoedelijk met veel belangrijkere dingen bezig dan schoenen;

6. Ik zou mijn kerstboom het liefst al in augustus zetten en dan laten staan tot in maart, niks leuker dan een goede portie kerst. En dan bedoel ik echt ook alles erop en eraan: lichtjes, kerstmuziek, aangepast dekbed, kaarsen met dennengeur, kerstfilms,… Vroeger durfde ik ook wel eens te wenen als kerstavond voorbij was;

7. Ik kan niet, ik herhaal NIET slapen als het donsdeken niet ingestopt is achteraan. Tot grote ergernis van Gingerman want ik ben in staat om midden in de nacht plots op te staan omdat ik doorheb dat het donsdeken los ligt (terwijl ik wel al 4 uur zo geslapen heb);

8. Ik ging oorspronkelijk een Saartje geweest zijn en dat zou ik zo cool gevonden hebben. Ik heb zelfs mijn favoriete pop zo genoemd ter compensatie;

9. Ik heb een ballonnofobie. Die aanhoudende onzekerheid of ze al dan niet gaan ontploffen, ondraaglijk!;

10. Soms heb ik de neiging om, als ik een hap ijs eet, er eerst eens op te blazen. Geen idee waarom ik dat doe, het gaat automatisch (en het zal er wel heel erg idioot uitzien);

11. Ik heb een zwak voor mannen die woordmopjes maken;

12. Ik was vroeger de trotse eigenaar van een wandelende tak! Tot hij dus echt ging wandelen in de tuin en we hem nooit meer terugvonden. R.I.P. …;

13. Ik ben altijd eeuwen te laat met het volgen van rages. Ik ontwikkel aanvankelijk steeds een afkeer voor zeer populaire series/films/boeken, tot er een moment komt waarop ik toch verslaafd raak en al mijn ik-doe-niet-mee-met-dat-kuddegedrag-houding voor niets is geweest;

14. Ik heb mijn kat Guusje gevonden op een kattendatingwebsite en al vanaf de eerste date klikte het (later hierover meer);

15. Ik kan met mijn tong niet aan mijn neus, helaas…;

16. Bij een Princekoek draai ik eerst de beide helften van elkaar, daarna knabbel ik alle chocolade ervan en pas dan eet ik de koekjes op. Bij een Twix bijt ik eerst het bovenste laagje van chocolade en karamel eraf en dan pas eet ik het koekje op. Hula Hoops steek ik eerst op mijn vingers om ze dan er één voor één weer vanaf te happen (tenzij ik er echt heel veel zin in heb, dan prop ik er gewoon zoveel mogelijk in mijn mond);

17. Als ik in de winkel kleren pas, ga ik altijd op de tippen van mijn tenen voor de spiegel staan met mijn hoofd een beetje schuin;

18. Ik lees aan ware tgv-snelheid. Vooral uit ongeduld denk ik;

19. Ik verzamel Agatha Christieboeken, maar dan enkel de kleine boekjes met de felgekleurde omslagen. Perfecte reden om alle rommelmarkten regio Oost-Vlaanderen af te schuimen;

20. Als laatste geen vreemd weetje (het mag dan al eens gaan stoppen zeker) maar gewoon een leuk wistjedatje. Ik ben de trotse plus-mama van een uiterst schattig ventje van 3,5 jaar.

Zijn er dingen die jullie herkennen? Jaaaaa, zeker wel! Toch? Toe?

Of hebben jullie nog andere vreemde kantjes? Hup hup, opbiechten die handel!

Veel liefs,

Liesbeth