Ik zal maar direct met de deur in huis vallen: september is spinnenmaand en dat is geen pretje voor alle arachnafoben zoals u en ik. Bij het thuiskomen van vakantie voelde ik de bui al een beetje hangen met drie spinnen op de voordeur. En ja hoor, ons huis was de voorbije week het dankbare onderkomen geweest van een zestal (zichtbare) spinnen. Dit is echter een voorlopige telling en ik maak mij geen illusies over het aantal exemplaren die hier rondhuppelen die ik nog niet ontdekt heb.

Voor mij was het altijd heel eenvoudig: spin detecteren –> totale paniek –> (besef dat totale paniek niet helpt, dan toch maar op zoek naar een effectievere methode) –> spin dood. Nu heb ik hier thuis al menige discussie gevoerd over de talrijke voordelen van bovenstaande methode (mijn gemoedsrust!) maar Gingerman gaat niet akkoord. Hij weigert de spin dood te doen en zo toe te geven aan mijn angst. Schandalig en onverantwoord vond ik dat maar het heeft mij wel aan het denken gezet. Misschien is ‘iets’ dood doen, gewoon omdat je er zelf schrik voor hebt, wel een beetje absurd in deze woelige tijden. Want zelfs ik, als ware arachnafoob, kan wel inzien dat spinnen nuttige dieren zijn en helemaal geen kwaad in zich hebben. Het feit is wel dat ze er niet echt aaibaar uitzien en ik liever niet wil dat ze in mijn gootsteen/lavabo/wc blijven hangen, dus is buitenzetten de enige optie vrees ik. Misschien moet ik maar eens op zoek naar een spinnenvanger. Ge weet wel, zo een bakje met een lange stok (5m ofzo) waarmee je de spin buiten kan zetten zonder te dicht in de buurt te moeten komen. Dat is toch ooit eens een hype geweest? Ongelooflijk dat ik daar toen geen voorraad van heb ingeslaan (zeker omdat ik nog in staat ben om de spin met spinnenvanger en al buiten in de struiken te gooien :-)). Suggesties waar je zoiets kan kopen, zijn altijd welkom!

Wordt vervolgd…

Veel liefs,

Liesbeth

spinnenweb

Edit: bovenstaande afbeelding (én de oorspronkelijke foto bij dit bericht) is de enige foto van een spin waar ik niet spontaan van begon te gillen. En bovendien is het ook nog eens echt een leuke film en ook de reden waarom ik elke grote spin in de garage ‘Charlotte’ noem. En hey, wie kan kleine, roze, sprekende Wilbur weerstaan? Maarrrr toen merkte een collega (terecht) op dat de foto wel een beetje vloekte met de andere zelfgemaakte foto’s op de blog. Of ik dat misschien even kon aanpassen… En zo geschiedde, een nieuwe foto bij dit bericht. Zelfgemaakt, met mijn hoofd op 5 cm van het spinnenweb. Maar ik leef nog…