Zet drie vrouwen bij elkaar op een terras en er komt sowieso een moment dat ‘de liefde’ wordt besproken. Weinig onderwerpen zijn zo complex, intens, grappig, teder en soms pijnlijk tegelijkertijd. Op dat terras werden dus best serieuze gesprekken gevoerd maar er werd ook zeer hard gelachen (tot tranen toe). En er werd ook nagedacht. Nagedacht over het vinden van de liefde als je de middelbare schoolleeftijd al een paar jaar achter de rug hebt. Waar leert een respectabele vrouw tegenwoordig nog een leuke man kennen die dan ook nog eens voldoet aan een, ondertussen vrij uitgebreid, eisenpakket?

Ik moest direct denken aan de supermarkt. Een hele tijd geleden deed namelijk een code de ronde over hoe de plaats van bepaalde producten in je winkelkar, een specifieke boodschap uitzond. De positionering van bananen, een fles wijn of melk zou dan iets meer zeggen over je relationele status. In Nederland was er zelfs een winkel waar je met een paars winkelmandje kon aangeven dat je single was. Ik vind het alleszins wel een leuk idee, want waar kom je meer te weten over je potentiële geliefde dan in zijn winkelkarretje?! En met die weinig flatterende supermarktverlichting is de kans klein dat je de volgende morgen heel hard schrikt als je wakker wordt naast je nieuwe aanwinst. Er is maar één nadeel: persoonlijk heb ik meer last van honger dan van paringsdrift als ik rondloop in een supermarkt. De kans dat ik meer interesse heb in een potentiële partner dan in het rek met chipkes en chocolade is dus nihil (of het zou al Ryan Gosling moeten zijn ?).

Zo’n code is echter niet helemaal nieuw, het bestond al in de jaren 1800. Dan werden bloemen gebruikt om geheime (liefdes)boodschappen door te geven. Alles had een bepaalde betekenis: het type bloem, de manier waarop ze gepresenteerd werd, de hand waarmee ze afgegeven werd, de kleur, …  Er werden zelfs hele boeken geschreven om vast te leggen welke betekenissen bij welke bloemen hoorden. Romantisch… Al lijkt het krijgen van een boeketje bloemen dan toch heel hard op het ontcijferen van een Latijnse huistaak.

Hier ten huize Gingerness geen spannende ontmoetingsverhalen, eerder iets met gemeenschappelijke vrienden en een vonk die oversloeg. Maar ik ben wel benieuwd waar jullie een (potentiële) partner op de kop wisten te tikken! Laat gerust een berichtje achter.

Liefs

Liesbeth