Dat we het niet altijd in het buitenland moeten zoeken om bijzondere dingen te zien, besefte ik onlangs weer toen ik door een vriendin verrast werd met een uitje (geen ajuintje, nee) naar Knokke.

Naast lichtroze polo’s en golfkarren was daar namelijk nog iets helemaal anders te zien, namelijk vlinders. Thee met vlinders wordt dit jaar voor de allereerste keer georganiseerd. Het vindt plaats in¬†een grote tent op de zeedijk. Je kan er iets drinken (gelukkig niet enkel thee, aangezien ik zo geen theemens ben) terwijl de exotische vlinders je rond de oren vliegen. En dat mag je echt wel letterlijk nemen. Voor kinderen kan dit soms wat beangstigend zijn, maar de meeste vinden het fantastisch!

Op de tafeltjes plaatsten ze lokfruit waardoor de vlinders echt wel van heel dichtbij te bewonderen zijn. Gelukkig realiseerde ik me net op tijd dat dit fruit voor de vlinders was, ik was al bijna weg met een stuk watermeloen. ūüôā

In het¬†paviljoen staan ook twee kasten waar nieuwe¬†vlinders zich ontpoppen. De meeste vlinders leven maar een veertiental dagen. Je ziet dan ook vlinders in de¬†verschillende fases van hun leven (dus ook met beschadigde vleugels). Wel moet je rekening houden dat exotische vlinders van tropische temperaturen houden.¬†Wat maakt dat het binnen zo’n 28 graden is, dat extra truitje mag je dus gerust thuislaten.

Arrow
Arrow
Slider

 

Veel liefs,
Liesbeth