Wat ik in het vorige artikel over de checklist niet vermeldde, zijn kleren. Vrij noodzakelijk, tenzij je naar een nudistencamping gaat. Voor een weekje kamperen wil ik liefst niet teveel meesleuren maar ik wil ter plekke wel genoeg keuze hebben. Bovendien moest het een combinatie zijn van iets sportievere kleding en iets chiquer voor als we ’s avonds op restaurant gingen. Ik heb voor het eerst op voorhand setjes klaargelegd en dan aangevuld met nog een paar losse t-shirts en tops.

Voor diegenen die houden van wat inspiratie:

 

1. kokerrok (Zara) + crop top (H&M) 2. kokerrok (Zara) + crop top (H&M) 3. high waist denim short (H&M) + witte losvallende t-shirt met opschrift (H&M) 4. kleedje in zeer comfortabele stof (Primark) 5. slaap t-shirt New York (H&M) 6. playsuit (H&M) 7. gestreepte jurk in t-shirtstof met korte mouwen (Vero Moda) 8. jeansshort (H&M) + strapless top (Stradivarius) 9. licht kaki rok (H&M) + zwarte top (Zara) 10. jumpsuit (Pull and Bear) 11. sport t-shirts (H&M)

Veel van bovenstaande kleren komen van de H&M. Ik was daar voor de reis nog even langs geweest en kwam met heel wat kledingstukken buiten. Dé ontdekking van de zomer was voor mij het grote assortiment aan crop tops. Ik kom er een beetje laat mee maar wegens wat minder strakke onderdelen dacht ik dat crop tops voor mij een absolute njet waren. Tot ik het licht zag en ze combineerde met mijn kokerrok. Perfect want je ziet zo goed als geen buik én je moet geen vierkante meters stof in je rok proppen. Hoera!

Na wat wikken en wegen nam ik volgende kledingstukken mee op reis:

1 blauwe kokerrok
1 kakigroene rok
2 crop tops
2 playsuits
3 kleedjes (waarvan 1 kort kleedje, 1 tot aan de knie en 1 maxikleed)
2 jeansshortjes
4 topjes
2 t-shirts
2 sportbroeken
2 sportshirts
1 licht regenjasje
1 bikini
1 zwempak
ondergoed

Aanvankelijk vond ik van mezelf dat ik zeer voorbeeldig was geweest qua hoeveelheid kleren. Maar nu ik het hier zo opgelijst zie, heb ik misschien toch weer wat overdreven voor 5 dagen kamperen ?. Om dat minder te laten opvallen, kocht ik op Amazon.de een drietal reiszakken. Deze zijn bedoeld om kleren compact in op te bergen (bij voorkeur op te rollen) en zo minder plaats te verliezen in je koffer. Zoals jullie hieronder kunnen zien, zitten bovenstaande kleren netjes verpakt in 2 zakken, elk met een handvat zodat ze ook los kunnen meegenomen worden. Het vriendje was onder de indruk van mijn beperkte bagage, missie geslaagd dus!

 

Edit: nu ik deze reiszakken ook effectief uitgetest heb, kan ik wel zeggen dat ik zeer positief blijf. Doordat alles zo compact zit opgeborgen, blijven de kleren kreukvrij en proper. Zeer handig als blijkt dat je op het einde van de reis de helft van de kleren nog onaangeroerd in je tas zitten. Hupakee, rechtstreeks de kleerkast weer in! 

Liefs,

Liesbeth