Joepie, de vakantie is bijna in zicht! En voor mij is vakantie nog steeds onlosmakelijk verbonden met op reis gaan. Dat hoeven niet persé verre reizen te zijn, zolang er maar wat zon en water is, ben ik een happy camper. Dit jaar gaan meneer Ginger en ik voor de tweede keer samen kamperen. Twee jaar geleden trokken we al naar Italië en nu gaat het richting Zuid-Franse Alpen.

Met nog 4 dagen te gaan voor ons vertrek, gonst het hier in huis van bedrijvigheid. In tegenstelling tot vorige keer (toen we alles op het laatste moment nog moesten inpakken), zijn we nu wel eens gestructureerd bezig. Wat ons enorm geholpen heeft, was onze checklist van vorige keer. Omdat ik zelf graag Pinterest afstruin op zoek naar dé perfecte checklist, deel ik die van ons ook graag met jullie. Er zal maar eens iets cruciaals opstaan dat jullie anders zouden vergeten, ha!

Wij zijn oorspronkelijk gestart met het kopen van een tent en een slaapzak, de rest leenden we van vrienden en familie (waarvoor dank). Op die manier kregen we een beeld van wat echt nuttig was om zelf aan te schaffen en wat overbodig was. Dit jaar hebben we slaapmatten, opblaasbare hoofdkussens en een tenttapijt gekocht. Een gouden tip daarbij is om aanbiedingen van verschillende winkels in het oog te houden. In de AS Adventure kregen we op die manier €90 korting. Daarnaast loont het ook om online prijzen te vergelijken. Het tenttapijt dat we kochten, is van een Nederlandse website (Obelink) en was opmerkelijk goedkoper dan hier in België. Als er na onze kampeerweek 1001 gaten in zitten, laat ik het ook weten. Edit: we zijn nog steeds zeer tevreden over ons tapijt. Het is iets dunner materiaal dan het tapijt dat we de vorige keer leenden maar aangezien we het niet zo intensief gebruiken, is dat prima. Met vier kinderen en een hond kan ik me voorstellen dat je iets stevigers nodig hebt.

http://www.gingerness.be/wp-content/uploads/2016/06/Checklist-Happy-Camper.pdf